Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

 

Дечја недеља у Основној школи „Јеврем Обреновић“

 

Дечија недеља - галерија

 

        Дечја недеља под називом „Велико срце деце Србије“ обележена је у Јевремовој школи од 2. до 8. октобра. У матичној школи и у издвојеним одељењима ученици, њихови учитељи и наставници имали су бројне презентације, радионице, спортска такмичења и дружења на којима су кроз забаву и игру учили важне животне лекције. 

У понедељак, 2. октобра, школу су посетили припадници Агенције за безбедност саобраћаја града Шапца и Полицијске управе Шабац. Овом посетом званично је почело обележавање овогодишње Дечје недеље. Ученици су се подсетили правила понашања у саобраћају и колико је важно поштовати их. Највеће интересовање ученика привукли су полицијска возила и мотор. Причу о безбедности у саобраћају су употпунили ученици III2 који су извели плесну тачку уз композицију „Стоп, стани“. Ово је друга сарадња са Агенцијом за безбедност саобраћаја града Шапца и Полицијском управом Шабац од почетка ове школске године. Први разред је реализовао ликовну радионицу под називом „Срце од јесењег лишћа“.

 

        Другог дана школу су посетиле чланице КУД “Шабачке мажореткиње”. Представиле су се кроз музику и плес. Ученици су уживали посматрајаћи како вешто рукују мажорет штаповима. Имали су прилику и сами да изведу неке покрете користећи штапове. Дом здравља је реализовао предавање запослених у Служби превентивне дечје заштите код ученика другог разреда, а наредног дана предавање је одржано код ученика трећег разреда.

 

        У среду, 4. октобра, наступио је хор млађих разреда. Својим песмама повели су присутне кроз свет маште, другарства и игре. Ученице IV разреда су извеле карневалски наступ у костимима у облику лептирових крила. Музиком и плесом дочарале су необични живот лептира. За ученике трећег разреда организовано је интересантно музичко натпевавање и караоке.

 

         У четвртак, 5. октобра, у оквиру обележавања Дечје недеље ученицима школе су се представили чланови првог и другог ансамбла Културно уметничког друштва „Абрашевић“ из Шапца. У веселој и разиграној атмосфери ученици су уживали у сплету игара из Левча, Мачве и Шумадије. Громогласним аплаузом су изразили дивљење уметничком и вештом игрању које су показали њихови старији другови, као и жељу да буду део ансамбла.  Истог дана реализован је квиз знања под називом „Здрава храна“  у школском дворишту за ученике четвртог разреда. Награда за све учеснике биле су јабуке, симбол здравља и снаге.

У петак су ученици четвртог разреда извели представу под називом „Дан различитости“. Сјајан начин да се заврши Дечја недеља и да се истакну дечја права, толеранција, емпатија и солидарност.

 

Продужени боравак је учествовао у активностима које су организоване

поводом Дечје недеље. Ове године су то биле спортско-рекреативне активности и ликовна радионица под називом „Од срца срцу“.  Ученици су заиста уживали у дружењу, међусобном такмичењу, а пре свега у игри, која је саставни део одрастања.

 

И у старијим разредима организоване су пригодне активности поводом Дечје недеље: изложба у холу школе на тему „Велико срце деце Србије“ и креативне активности у школском дворишту на тему „Друштвене игре и ми са њима“.

 

Била је ово једна занимљива, едукативна, креативна и забавна недеља у ОШ „Јеврем Обреновић“ посвећена деци и њиховом детињству.